Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Spletna intervencija Mindyourtrip.eu

Junija je na svetovnem spletu zaživela spletna intervencija Mindyourtrip, na kateri najdete informacije za mlade uporabnike novih psihoaktivnih snovi (NPS).

Spletna intervencija Mindyourtrip je rezultat projekta EU »Click for Support – REALized«, ki ga je Evropska komisija sofinancirala v okviru letnega delovnega programa 2015 »Sklad za notranjo varnost – Policija in pobuda za politiko na področju drog.« V projekt so udeležene organizacije iz Slovenije, Avstrije, Belgije, Cipra, Finske, Nemčije, Grčije, Italije, Latvije, Luksemburga, Nizozemske, Portugalske, Slovaške in Slovenije.

Spletna intervencija je pomembna zaradi problematičnega pojava novih psihoaktivnih snovi, njihovih neznanih učinkov in tveganja ter pomanjkanja znanja njihovih uporabnikov, kar povečuje tveganje za škodljive posledice na zdravje uporabnikov.

Namen spletne intervencije, ki jo lahko najdete na spletni strani https://www.mindyourtrip.eu/, je ozaveščanje o tveganjih uporabe NPS med mladimi, zmanjšanje rabe NPS in informiranje o varnejši rabi. Spletna stran je za slovenske uporabnike dostopna v slovenščini.

Več si lahko preberete na: http://www.nijz.si/sl/mindyourtripeu-informacije-in-spletna-intervencija-za-uporabnike-novih-psihoaktivnih-snovi-nps

 

Deli naprej