Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dvanajsta preventivna konferenca, ki jo pripravimo vsako leto v novembru, v času meseca preprečevanja zasvojenosti, je bila letos že dvanajsta po vrsti. Soorganizirajo jo Nacionalni inštitut za javno zdravje v sodelovanju s tremi ministrstvi – Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Letošnja konferenca je bila izvedena 6. novembra  v Radencih v sodelovanju še z Območno enoto NIJZ iz Murske Sobote.

Konference se je udeležilo preko 220 udeležencev iz vse Slovenije, predstavnikov različnih služb in sektorjev. Tuji in domači predavatelji so skupaj z udeleženci iskali odgovore na vprašanja, ki bremenijo številne starše, učitelje in druge strokovne delavce: kateri dejavniki lahko vplivajo na uporabo drog in razvoj zasvojenosti pri otrocih in mladostnikih, kateri dejavniki jih lahko obvarujejo, kako se z mladostnikom pogovorimo ob prvem eksperimentiranju s prepovedano drogo, kako lahko ukrepamo?

Letošnja novost konference je bila Tržnica znanja, na kateri so svoje delo in programe predstavile nevladne organizacije, ki delujejo na področju preprečevanja zasvojenosti z drogami, ki jih sofinancira Ministrstvo za zdravje.

Deli naprej